Viktor! Nem egymillió munkahelyet kérek. Egyet. | Tényező.hu

Ma 2019. szeptember. 18, szerda, Diána napja van.

Támogassa a függetlenséget:

Viktor! Nem egymillió munkahelyet kérek. Egyet.

Share

Munkanélküliek - érdemes lenne tanulni a történelemből

Egymillió munkahelyet ígért nekünk a jelenlegi kormány – a gazdasági világválság közepén. Ráadásul vannak akik ezt el is hitték – mert el akarták hinni. Ez már túlmutat az optimizmusion: ez a vegytiszta balekság definíciója.

 

 

 

 

A bejelentés már önmagában egy teljes vicc, sőt: önparódia. Ha az MTI helyett  a Hócipő írja meg ugyanezt, akkor lett volna a helyén. Viszont annak a felismeréséhez, hogy ez egy kormányzati vicc, az kell, hogy ez ember életében legalább két órát eltöltsön egy “közgazdaságtan alapjai” elnevezésű középiskolai órán, vagy esetleg üres perceiben –  mondjuk szökőévenként – belelapozzon egy gazdasági folyóiratba.

“Kicsi. Bosszantja az ellenséget. Olcsó. Korlátozott.” …Most voltaképpen miről is beszélünk? A gyorsnaszádról, vagy Orbánról?

Sajnos, mégsem lesz meg az egy millió új munkahely – vázolta a kormány nemrég, sőt? Igazán meglepő, ugye? Vagy nem igazán meglepő? Az ember teljesen összezavarodik. Arra mindenesetre jó volt az eredeti bejelentés, hogy hónapokig lehessen kapaszkodni valamibe a profi módon manipulált, de ennek ellenére is meredeken zuhanó számú biztos “Agent Orange” szavazóknak. Legalább is addig, amíg a következő kőmintás légvárat jó keményre nem fújják a Fidesz csinyovjikjai. Az “egy milliós vízió” tehát voltaképpen betöltötte a funkcióját, ezért most már ki kellene találni valami újat, mondjuk valami hasonlót. Csak persze ne legyenek benne számok, ne legyenek benne tények ? bőven elég egy homályos vízió. Mondjuk egy olyan költői kép kellene, amelyet személyesen Orbán Viktor alkotott meg. Amely a nagyvezér agyából pattant ki a reggeli fogmosás közben, méghozzá telefonos segítség nélkül. Hallgassuk tehát a mestert:

“A magyar gazdaságpolitika hajója nem egy európai uniós nagy, lomha tengerjáró, hanem egy gyorsnaszád.”

Lehet hogy Orbán (balról a második) találta ki a "gyorsnaszádozást", lehet hogy Habony Árpád, az Orbánt mozgató bábszínész (jobbról az első)

Adok időt. Próbálják meg feldolgozni önállóan. Önök is röhejesnek találják? Nincsenek egyedül. Viszont meg kell jegyeznem, hogy Önökkel ez esetben (is) baj van. Nagy baj. És már megint Önökkel, ugye? Akadályozzák a kormányt? Értetlenkednek?! A gond mindig ugyanaz: túl keveset isznak, vagy nem néznek elég HírTV-t. De az is lehet, hogy nem fogyasztanak elegendő dózist az egyéb kormányközeli TV műsorokból sem. Nem jön be Önöknél az M1, az M2, és a Duna Tv sem? Ráadásul az előbb említett HírTv-t mellett a Heti Válasznak, vagy a ? vicces nevű – Demokratának sem előfizetői? További csapásként kiderül, hogy ma későn keltek, ezért a kormányközeli tulajdonba került 300 000-es példányszámú ingyenes Metrpol újság is elfogyott?! Az autóban pedig nincs beprogramozva a Lánchíd rádió, vagy bármely egyéb közszolgálati? Ugye-ugye, csak megvan az oka annak, hogy Önök nem akarnak hinni. Kikerültek a bűvkörből. Megoldás: napi 3×1 óra HírTV, szigorúan étkezés után. Ez kiváltható, vagy fokozható egy Magyar Nemzet, vagy Heti válasz előfizetéssel is.

Matolcsy - érdemes lenne összedobni pénzt, és beíratni egy közgazdász képzésre. 1977-ben szerzett diplomát "szocialista tervgazdálkodásból" a Marx Károly Egyetemen, és MSZMP tag volt. Más kérdés?

Tehát ott tartottunk, hogy nincs egy millió új munkahely a piacon, és már hivatalosan is bejelentették, hogy ugye nem is lesz. Ha nincs munkahely, legalább okosodjunk a naszádokkal kapcsolatban.

Mi is az Orbán által vizionált “gyorsnaszád”, amely “a magyar gazdaságpolitika hajója” ? A gyorsnaszád ugye kisebb méretű hajó, mely gyorsaságával és könnyű tüzérségével segíti a nagyobb hajókat és bosszantja az ellenséget. Nagy előnye az olcsó előállíthatóság, legtöbbször a korlátozott hatótávolság miatt a partközeli vizeket ellenőrzi.

 

 

Összefoglalva: “Kicsi. Bosszantja az ellenséget. Olcsó. Korlátozott.”

Most voltaképpen miről is beszélünk? A gyorsnaszádról, vagy Orbánról?

Bármilyen csábító a második alternatíva, szerintem mégis csak a gyorsnaszád lesz a megfejtés. Egy valami ugyanis biztosan nem mondható el Orbánról: hogy olcsó lenne.

Mert a kisember nem csak a beígért egy millió új munkahelyet nem kapja meg, de azt az egyet sem ami neki jutna. És az a probléma.

 

Nézd meg a főoldalt is!
   
LIKE-olj!


Tényező.hu | Nem mindennapi hírek. Független, újságírók által fenntartott és szerkesztett, teljesen cenzúra mentes, tényeket, és magánvéleményeket tartalmazó elektronikus médum.

Print Friendly, PDF & Email

Ajánlott cikkek:

Az iraki dosszié - a valóságban
Major Joe Kropkó Péter nyomdokain
PRAVDA: A terrorizmus elleni háború nem létezik
Debreczeni József interjú
Az X-faktor esete Kínával
Interjú Hende Csaba honvédelmi miniszterrel
Alan Watt interjú a propagandáról ("Másik oldal")
Mindennapi kenyerünk - dokumentumfilm
"A Szentkirályi titok" - Balogh Levente
Geopolitikai játszmák – orosz oldalról nézve
Címkék:
, , , , ,

Comments Closed

- “Viktor! Nem egymillió munkahelyet kérek. Egyet.”

  1. lényeglátó szerint:

    Farkasréti temető

    Gyönyörű, szép, beszélő név. Mára hatalmassá, 93 ezer négyzetkilométeresre nőtt. Régen Magyarország volt a neve, az Európa telekkönyvben még így szerepel, de már csak idő kérdése, hogy ez az elgazosodott, tönkrement, dúvadak által birtokolt területet végképp birtokba vegye az enyészet és az Európai Unió.
    Helyénél és helyzeténél fogva, (két világ határán, mindkettő szélén, mindegyiknek ?szemétlerakó helye lett). Hódították ájtatos papok, páncélos lovagok kíséretével, hogy békességgel tűrje a maga megrablását. Dúlták kutyafejű tatárok, akik legalább becsületesen, tettüket felvállalva igyekeztek el és kipusztítani őket. Aztán a török jött, aki a lelkét szintén békén hagyta, csak javait, vérét szívta a pióca szívósságával. Ember embernek farkasa, és farkasok rétje a Kárpátok gödre. Farkasok fészke a folyóparti fűzfa odúja, a homokháti düledező viskó, a kőtemplom, és az urak kőháza. Ezek lakója mind a mezei pocok húsából, szorgalmából él, hízik, gazdagodik! Még azzal sem törődik, hogy a pocok végképp ki ne pusztuljon. Inkább nézi a pocok népség szűkösségét, pusztulását, mert tudja, ha a pocok elszaporodnék, elpusztítaná őt, nyomorúságának okozóját!
    Ezek az emberfarkasok a farkasnál is farkasabb. A négylábú farkas beéri annyival, amennyit megfal. Nem bír felhalmozni, nincs palotára, autóra igénye. Önzésének egyetlen korlátja van. A mindent és…

Nem lehet hozzászólni


Bejelentkezés
tárhelytárhely