“Minden működik, ahogy szokott” – 12 éves a BKF | Tényező.hu

Ma 2021. június. 14, hétfő, Vazul napja van.

Támogassa a függetlenséget:

“Minden működik, ahogy szokott” – 12 éves a BKF

Share

Az ország legnagyobb magánfőiskolája idén is megtartotta a már 12. alkalommal megrendezett születésnapi rendezvényét a főiskola kampuszán. A BKF rektora szerint az diákok jól választottak amikor ide jelentkeztek, a főiskola népszerűségét pedig a több mint 8000 aktív hallgató bizonyítja a leginkább.

A BKF Alapítvány által létrehozott Budapesti Kommunikációs Főiskolát a sikeres akkreditációs eljárást követően 2000-ben ismerték el. A főiskola 2001-2005 között üzleti kommunikáció, nemzetközikommunikáció, társszakos kommunikáció (újságírás), valamint európai közszolgálati és üzleti szervező szakokon folytatott alapképzést.

“Minden működik, ahogy szokott”  – ezzel a mondattal kezdte a BKF újraválasztott, régi-új  rektora az ünnepi beszédét, ezzel nyitotta megy a születésnapot, amely számtalan helyszínen, sok különböző szórakoztató programmal várta a főiskola hallgatóit.  A rektor a beszédében azt is megemlítette, hogy a Minisztérium, és az Oktatási hivatal  részéről épp a napokban fejeződött be az – egyébként minden egyetem, és főiskola esetében kötelező hat évenként esedékes – szakmai ellenőrzése a BKF-nek, és úgy tűnik nagyon jól szerepelt az intézmény a szakemberek előtt. Szűcs Gergely, a Hallgatói Önkormányzat elnöke ehhez még hozzátette: “Úgy tűnik BKF jelenleg a ‘bezzegék’ kategóriája az Oktatási Hivatalnál, ugyanis az ellenőrzést végzők szerint itt szinte minden úgy működik, ahogy működnie kell egy felsőoktatási intézményben”.

Dr. Vass László a BKF rektora megnyitja a rendezvényt

Dr. Vass László a BKF rektora megnyitja a rendezvényt

A BKF 2003-ban akkreditált felnőttképző intézmény is lett, a Magyar Televízióval együttműködésben televíziós újságírókat is képez. Akkreditált ECDL és EBC*L képző- és vizsgaintézmény, ezek mellett Nyelvi Lektorátusa (mely EUROITK-Origo ésTOEIC hivatalos nyelvvizsgaközpontként is funkcionál) szakmai és általános nyelvi képzéseket szervez. 2005-től a főiskola megkezdte a bolognai rendszerű képzési alapszakokra történő felkészülést (nemzetközi gazdálkodás, közszolgálati, gazdálkodás és menedzsment, kommunikáció és médiatudomány szakokon). Mára számtalan -alap, és mesterszakkal bővült a főiskola eredeti szakmakínálata. 8000 beiratkozott hallgatójával a BKF jelenleg az ország legnagyobb magánfőiskolája.

 

A kora délutántó egészen késő estig tartó rendezvényen egyértelműen a könnyed szórakozásé volt a főszerep, nem a patetikus szónoklatoké – ezt támasztja alá, hogy még a rektor beszéde is csupán kevesebb mint  hat percig tartott.

4 Akkord Show Kórus

4 Akkord Show Kórus

 

 

 

 

 

 

 

 

A főiskola láthatóan minden rendelkezésére álló teret felhasznált a tervezett programok megvalósítására, az udvaron felállított színpadon kívül, a különböző oktatási termekben, az ebédlőben, a sportpályán, de még a mélygarázsban is érdekesebbnél érdekesebb élmények várták a BKF-es diákokat.

Az ünnepélyes megnyitó után a “4 Akkord Show” nevű, 9 fős  acapella kórus szórakoztatta a n agyérdeműt, akik közül ketten még jelenleg is a főiskola tanulói voltak. Nagy sikert aratott Fábián Márk – egykerekű triál kerékpározásban Európa,  és világbajnokunk produkciója, melynek során különböző akrobatikus mutatványokat hajtott végre. Nagy érdeklődés fogadta a meghívott vendégek közül Hajdú Péter TV-s műsorvezetőt, producert is, akit a BKF “Celeb-PR” médiaszakmai sorozata legújabb részében szerepelt. Az esemény házigazdái: Kurucz Adrienn, és Perlaky-Papp József voltak.

Fábián Márk Triál bemutatója

Fábián Márk Triál bemutatója

Sikeres felsőoktatási intézmény révén a szórakozás mellett nem maradhattak el a különböző aktuális diákversenyek ünnepélyes díjátadói sem, így sor került a TDK, OMDK, és OMHV helyezettek közös ünneplésére is. A nap egyik fénypontja Nagy Róbert BKF-es hallgató stand-up kabaré előadása volt, amelybe a főiskolai léttel, és a vizsgákkal kapcsolatos élményeit, és az ezekhez kapcsolódó témáit is belecsomagolta.

Volt még főiskolai foci, illetve főzőbajnokság is, amely nem csak az különböző fogások megalkotása során kötötte le a diákokat, de a műtárgyak elfogyasztása is legalább ilyen népszerű tevékenység volt, illetve  átadták a  BKF-es pókerverseny díjait is. A diákok előzetes szavazatai alapján megválasztották az “Év oktatóját”, aki ettől az időponttól kezdve egészen a következő választásokig viselheti ezt a címet.

Természetesen születésnap nincs születésnapi torta nélkül, ezért még a fő programok lezárását jelző tűzijáték előtt, felvágták a főiskola tortáját is. A diákok nem maradtak zene nélkül sem, ugyanis DJ effendi szórakoztatta a népes közönséget a tűzijáték megkezdéséig, majd egészen hajnali egy óráig egy különleges “silent-disco” vette át főszerepet, ahol mindenki fejhallgatóval táncolt – Katapult DJ Bozóky, Lipóczy ill. Juhász Laci DJ-k segédéletével.

Biliárdfoci a mélygarázsban

Biliárdfoci a mélygarázsban

Az eddigiekben felsoroltak egyébként csak a programok fő részét képezték, ugyanis e mellett az udvar, és a színpad mellett, az alternatív helyszíneken volt még könyvfűzés, házi-sajt készítés, billiárdfoci, bokwa-fitness, és Xbox kinect játékkonzol bajnokság is.

Azoknak a diákok pedig, akik a felsorolt programdömping közben véletlenül esetleg megszomjaztak, nos azoknak a Coca-Cola biztosított ingyen üdítőt a promóciós sarokban. Akiket pedig valamilyen oknál fogva egyik eddig felsorolt lehetőség sem kötött le, vagy egyszerűen égető szükségét érezték annak, hogy kimutassák hazafiasságukat, azokat az üdítőitalos stand mellett tárt karokkal várta a Magyar Honvédség, hogy a jelentkezők katonaként segítséget nyújtsanak a haza fegyveres védelmében.

 

Dr. Vass László rektor megnyitja a születésnapi rendezvényt

Hajdú Péter TV-s műsorvezetővel, producerrel beszélgetnek a BKF “Cleb-PR” sorozatában

 

Nézd meg a főoldalt is!
   
LIKE-olj!


Tényező.hu | Nem mindennapi hírek. Független, újságírók által fenntartott és szerkesztett, teljesen cenzúra mentes, tényeket, és magánvéleményeket tartalmazó elektronikus médum.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:
, ,

Comments Closed

Nem lehet hozzászólni


Bejelentkezés
tárhelytárhely