Brain bar Budapest – Európa jövőfesztiválja! | Tényező.hu

Ma 2022. május. 20, péntek, Bernát, Felícia napja van.

Támogassa a függetlenséget:

Brain bar Budapest – Európa jövőfesztiválja!

Share

Ezer diák és tanár lehet részese ingyen Európa legnagyobb jövőfesztiváljának. A Brain Bar Budapestre idén már Amerikából, Ecuadorból és Indonéziából is érkeznek fiatalok.

Az ország leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar Budapest alapítása óta ingyenes a diákok és a tanárok számára. Idén minden eddiginél többen jutnak hozzá ehhez a lehetőséghez, hiszen a szervezők megszüntették a fesztiválokon megszokott VIP-listát, és a korábban e célra fenntartott jegyeket is diákok és tanárok kapják.

A Brain Bar Budapesten a közönség megismerheti a jövő legfontosabb üzleti, technológiai, kulturális és társadalmi trendjeit.

Hatvan kiemelkedő személyiség – teljes egészében angol nyelven zajló – előadásai és vitái mellett a jövőjüket tervező diákokat külön esemény is várja Brain Bar Future Jobs címmel, ahol olyan vállalatok vezetőivel léphetnek közvetlen kapcsolatba, mint a Telekom, a BlackRock vagy a General Electric.

A diákok és tanárok regisztrációja most lezárult: a szerencsések közül a legfiatalabb diák 12, a legidősebb tanár 64 éves. Érdekesség, hogy a diákok 15%-a idén már külföldről érkezik a Brain Bar Budapestre, köztük amerikai, ecuadori és indonéz fiatalok is. A külföldiek aránya egyébként az esemény teljes közönségében is nő: a jegyvásárlók immár egyharmada kifejezetten a Brain Bar Budapest kedvéért érkezik Magyarországra.

A Magyarország leginspirálóbb eseményének választott Brain Bar Budapest teljes programja elérhetővé vált a fesztivál megújult honlapján.

A júniusi témák között szerepel a mesterséges intelligencia jövője, a nagyvárosok és a média átalakulása, a technológia és a szex kapcsolata, sőt az időutazás lehetőségei is.

A látogatók idén is három teljes napig lehetnek részesei a világ legkiemelkedőbb gondolkodóival folytatott párbeszédnek.

Az érdeklődőknek mostantól napijegyek vásárlására is lehetőségük van. Akik legalább három barátjukkal együtt érkeznek az eseményre, csoportkedvezményt kapnak.

A programmal együtt a szervezők tíz új előadót is bejelentettek. Budapestre érkezik a Google tudományos vezetője, Észtország volt elnöke, a Higgs-bozon egyik felfedezője és a Sea Shepherd környezetvédő mozgalom igazgatója is.


A Brain Bar előadói:

Greg Corrado: A Google tudományos vezetője és a Google Brain Project társalapítója. A mesterséges intelligencia, a számítógépes idegtudomány és a gépi tanulás szakértője.

  • Pamela Druckerman: Párizsban élő amerikai újságíró. Modern gyermeknevelésről szóló könyveit a téma leghíresebbjei között tartják számon. A Time magazin a világ legbefolyásosabb emberei közé választotta.
  • James Beacham: A CERN  Nagy Hadronütköztetőjének kísérleti fizikusa. A Higgs-bozont felfedező csapat tagjaként új részecskék létezésének bizonyítékaira vadászik.
  • Toomas Hendrik Ilves: Észtország korábbi elnöke, a világ egyik vezető gondolkodója a digitális állam és a kiberbiztonság területén.
  • Kevin Kelly: Író, környezetvédő, a digitális kultúra világszerte ismert guruja. A WIRED magazin alapítója, aki Steven Spielberg Különvélemény című filmjének futurológiai tanácsadója volt.
  • Peter Hammarstedt: A  Sea Shepherd környezetvédő mozgalom igazgatója. A Bob Barker hajó kapitányaként felállította a leghosszabb tengeri üldözés világrekordját: 10000 tengeri mérföldön és 110 napon át hajszolt egy Interpol által körözött orvhalász hajót az óceánon.
  • Alexa Clay: A “The Misfit Economy” című bestseller társszerzője, amelyet a Világgazdasági Fórum 2015 legkiemelkedőbb üzleti olvasmánynak választott.
  • Steven Leckart: Író, filmkészítő és dokumentarista, a Cabin Porn társalapítója. Független dokumentumfilmeket készít olyan témákban, mint a zeneipar átalakulása, a technológiai forradalom és a kontinenseken átívelő drogkereskedelem.
  • On The Spot: Cseke Eszter és S. Takács András díjnyertes digitális újságírók. Rendhagyó műsorukkal körbeutazták a világot és olyan vezetőket interjúvoltak meg, mint Ban Ki-moon vagy Evo Morales.
  • Karin Kloosterman: Biológus és sorozatvállalkozó. Legújabb cége fejlesztette ki a növények nyelvén értő robotot, Eddy-t. Jelenleg a Marson is termeszthető élelmiszerek tervén dolgozik, hogy élelmet biztosítson a következő évezred földlakóinak.

 

A Brain Bar Budapestet június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. A fesztiválra több mint hétezer embert várnak. A diákok és tanárok regisztrációs felülete elérhető a http://brainbar.com/tickets oldalon. A program és a jegyek a http://brainbar.com oldalon érhetők el. A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

A Brain Bar Budapestet június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren.

Jegyvásárlásra a http://brainbar.com oldalon van lehetőség.

Social media:

http://facebook.com/brainbarbudapest

http://instagram.com/brainbarbudapest

http://twitter.com/brainbarbp

Nézd meg a főoldalt is!
   
LIKE-olj!


Tényező.hu | Nem mindennapi hírek. Független, újságírók által fenntartott és szerkesztett, teljesen cenzúra mentes, tényeket, és magánvéleményeket tartalmazó elektronikus médum.

Print Friendly, PDF & Email
Címkék:
, ,

Comments Closed

Nem lehet hozzászólni


> Kultúra (1 / 7 cikk)
Bejelentkezés
tárhelytárhely