Az “Irak – 9/11 szál” tíz év távlatából | Tényező.hu

Ma 2020. július. 12, vasárnap, Izabella napja van.

Támogassa a függetlenséget:

Az “Irak – 9/11 szál” tíz év távlatából

Share

Richard (Dick) Cheney - Bush volt alelnöke, és egyben védelmi minisztere

Sokan, sokat beszéltek már a szeptember 11-ei eseményekről, és természetesen az iraki háborúról is számtalan elemzés megjelent. Ennek ellenére – közel tíz év távlatából nézve – talán érdemes lenne újra megvizsgálni a két téma viszonyát, egy nagyon leegyszerűsített idő sorrend felállításával.

 

 

 

-1. nap

Szeptember 10, egy nappal a WTC katasztrófája előtt:

Donald Rumsfeld, az Egyesült Államok védelmi minisztere nyilatkozatot ad ki:

“Irak fokozatosan növeli tömegpusztító fegyverek és ballisztikus rakéták előállítására tett erőfeszítéseit.”


0. nap

Lezajlottak a 9/11-es támadás néven elhíresült cselekmények.

Rekord idő alatt, még a tragédia napján kiderítették, hogy “a gépeket öt-öt fős, késekkel fölfegyverzett terrorcsoportok rabolták el.”, két nappal a támadás után már az elkövető is előállt.

“Az amerikai közvélemény és úgy tűnik, a hatóságok is az első számú közellenséget, Ladent gyanúsítják a World Trade Center és a Pentagon ellen elkövetett támadások megszervezésével”.

4. nap

Pár nap elteltével már nem csupán a támadás kitervelőjét, de már az első országot is azonosították, amelyet “érdemes lenne megtámadni”.

“A gyanúsított Oszama bin Laden, tehát a katonai megtorlás legvalószínűbb célpontja Afganisztán.”

9. nap

Kevesebb mint tíz nap alatt sikerült egy másik országot is találni Afganisztán mellé, amely – kollektív módon – szintén felelős a támadásért.

“Az izraeli katonai hírszerzés Irakot gyanítja az Egyesült Államok elleni terrortámadások hátterében.”


~ 3,5 hónap után

Irak lerohanása már eldöntött tény.

“George W. Bush amerikai elnök és nemzetbiztonsági tanácsa már elhatározta hogy Szaddám Huszeinnek mennie kell.”

~ 6,5 hónap után

“Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik. Ez nem kétséges, ezért jogos ,és szükséges a megelőző csapás – érvelt kedden a Szaddam Husszein elleni háború mellett Dick Cheney amerikai alelnök.”


“A Washingtonban pénteken nyilvánosságra hozott felmérés – amelyet a USA Today, a CNN és a Gallup közösen készített – szerint a megkérdezettek 53 százaléka üdvözölné az amerikai csapatok iraki bevetését.”

“Az amerikaiak 83 százaléka vélekedik úgy, hogy Irak valóban tömegpusztító fegyvereket fejleszt, s 86 százalék hiszi azt, hogy Szaddám Huszein terrorista csoportokat is támogat.”

~1,5 év után

Amerika megtámadja Irakot.
Demokráciaexport:

Saját nyilvántartásuk szerint 6 év alatt az amerikai hadsereg több mint 109 000 embert halálát okozta Irakban. Ezek két harmad része (több mint 66 000 fő) civil volt – férfiak, gyerekek, nők. Ezen kívül 176 000 embert sebesítettek meg.


“Terroristák, fegyverek, információk, olaj és demokrácia. Az amerikai védelmi miniszter pontokban foglalta össze, miért is bombázzák Irakot.”

<2 év után

Demokrata párti kongresszusi képviselők nyomására – titkosszolgálati tisztviselők által – kiszivárogtatott dokumentumrészletek alapján megállapítható, hogy

“Soha nem volt alátámasztva, hogy az Al-Kaida együttműködött Szaddám Huszeinnel.”

 

(Ez volt az egyik fő oka az Irak elleni háborúnak.)

<3,5 év után

A CIA elismeri:

“Soha nem léteztek az iraki tömegpusztító fegyverek.”

 

(Ez volt a másik fő oka az Irak elleni háborúnak.)

“A titkosszolgálat sohasem lehet száz százalékig pontos, hozta fel mentségül az iraki tömegpusztító fegyverek hiányára a CIA igazgatója.”

7 év után:

A legóvatosabb becslések szerint 104 000, egyes kutatók szerint 223 000 iraki civil halt meg összesen az országot ért amerikai támadásban, illetve kb. 30 000 iraki katona is életét vesztette.


Eddig valószínűleg nem volt túl nehéz feladat követni az itt leírt, pár egymást követő eseményt, hírt, és bejelentést. Most pedig, arra kérném Önöket, hogy pillantsanak vissza ismét a szeptember 10-ei,(-1. napi) alelnöki bejelentésre.

Mindezek után az a kérdésem, hogy ha a következő, – megközelítőleg másfél évvel 2001. szeptember 11. után kiadott – nyilatkozatot Önnek kellene helyesbítenie, vajon mit húzna ki az eredeti szövegből?

Terroristák, fegyverek, információk, olaj és demokrácia. Az amerikai védelmi miniszter pontokban foglalta össze, miért is bombázzák Irakot.” ?

 

Egyben biztos vagyok: az olajat bent hagynám.

 

Nézd meg a főoldalt is!
   
LIKE-olj!


Tényező.hu | Nem mindennapi hírek. Független, újságírók által fenntartott és szerkesztett, teljesen cenzúra mentes, tényeket, és magánvéleményeket tartalmazó elektronikus médum.

Print Friendly, PDF & Email

Ajánlott cikkek:

Újabb gazdasági világválság közeleg?
Ne fényképezzé'!
Orbán: "Hazugságoktól hemzseg a költségvetés."
"Demokráciaexport" bombákkal. Iránnak is?
Interjú Salát Gergely Kína-szakértővel
OBAMA győzőtt, vagy a választási rendszer?
Szinte védtelen a Magyar Honvédség
Tíz nap kiképzés tartalékos katonák között
Az Euronicsból ki, az Expertbe be
Geopolitikai játszmák – orosz oldalról nézve
Címkék:
, , , , , , , , ,

Comments Closed

Nem lehet hozzászólni


Bejelentkezés
tárhelytárhely