Alan Watt interjú a propagandáról (“Másik oldal”) | Tényező.hu

Ma 2020. október. 24, szombat, Salamon napja van.

Támogassa a függetlenséget:

Alan Watt interjú a propagandáról (“Másik oldal”)

Share

A mai téma:

Alain Watt interjú a propagandáról

 

 

 

Alan Watt interjú

Brezezinsky az USA volt nemzetbiztonsági főtanácsadója a hetvenes években azt mondta: “Az emberek lassan nem lesznek képesek önállóan gondolkodni. El is fogják várni a médiától hogy az gondolkodjon, és értékeljen helyettük.” Nos ez az ami mára megtörtént. Interjú Alan Watt-al a propagandáról.

A “másik oldal” rovatról:

Szükségesnek tartottuk létrehozni a hagyományos kategóriákon kívül (Politika, Gazdaság, stb.) egy főként filmeket (nagyobbrészt dokumentum, interjúfilmeket) tartalmazó “nem hagyományos nézőpontokat” bemutató rovatot is, ez lesz a “Másik oldal”.

A rovat létrehozását az indokolta, hogy aktív újságíróként igen nagy bizonyossággal ki tudom jelenteni mára, hogy az  erősen un. központosított tömegmédia (legyen az írott, online, vagy akár elektronikus – tv, rádió) csak egy nagyon kis szeletét adja át a különböző nézőpontból kifejtett véleményeknek az emberek felé, és ezen szeretnénk most egy kicsit javítani.

Milyen anyagok kerülnek majd ide?

Ebbe a “Másik oldal” című rovatba leginkább olyan anyagok kerülnek majd fel amelyek valóban elgondolkodtatóak, és nyilván ezek az álláspontok sokszor – természetükből adódóan – nem követik majd a tömegmédia fősodrását.

Jellemzően a következő témákkal kapcsolatban: propaganda, médiacenzúra (vagy inkább öncenzúra), modern kori háborúk, a média szerepe, és hatása a mindennapi életre, geopolitikai kérdések, szabadságjogok esetleges (törvényi, rendeleti, stb) korlátozása.

Használati utasítás a videókhoz:

Csakúgy mint minden más információ befogadásához, ezekhez az anyagokhoz is egészséges kritikai gondolkodás szükséges.

Viszont azt gondolom, hogy ezt a gondolkodással járó fáradságot nem tudjuk megspórolni magunknak. Illetve ha mégis megpróbálunk ezen spórolni, akkor erre sajnos a tomboló propaganda, a hagyományos, és öncenzúra felerősödése szokott válaszként megérkezni.

Az másik ok ami miatt ezt a rovatot létrehoztam, pedig  az, hogy a tömegmédia már több esetben igen nagy mennyiségű nyilvánvalóan elferdített tényekre alapozott hamis hírekkel látta már el a tömegeket (gondoljunk itt pl. arra a mára teljesen megdőlt hamis állításra, miszerint Irak tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik). Utóbbinak az a nem túl apró következménye lett, hogy végül megszállták Irakot, és a legenyhébb becslések szerint is több tízezer iraki halálát is okozták ezzel. A kritikai gondolkodás (illetve a másik oldal álláspontjának az ismerete) nélkül igen nehézkes lenne a média fősodra által torzított értékrendet megkérdőjelezni a jövőben.

Sokszor ezeknek a hamis de “hivatalos hírekben” szereplő elferdített tényeket nagyon nehéz cáfolni még újságíróként is, mert a szerkesztőségekben az öncenzúra elég erősen működik jelenleg is.

Nyilván nem mindenki orwelli agymosott médiamunkás a szerkesztőségeken belül, és nagyon sok kollégám a hitelesség mellett rakta le a voksát, viszont a központosított médiánál – azt kell mondjam sajnos, a nemzetközi hírrendszer működési elvei miatt – nagyon nagy a veszélye annak, hogy egy-egy (vagy sajnos jóval nagyobb számú) nagyobb horderejű, teljesen légből kapott hír képes legyen végigszaladni a világon, a nélkül hogy ez emberek, vagy az újságírók a legcsekélyebb ellenállást tudósítanák.

 

Nézd meg a főoldalt is!
   
LIKE-olj!


Tényező.hu | Nem mindennapi hírek. Független, újságírók által fenntartott és szerkesztett, teljesen cenzúra mentes, tényeket, és magánvéleményeket tartalmazó elektronikus médum.

Print Friendly, PDF & Email

Ajánlott cikkek:

Major Joe Kropkó Péter nyomdokain
9/11 - igazság? Médiahazugságok nélkül?
A felsőoktatási kontraszelekcióról
Viktor! Nem egymillió munkahelyet kérek. Egyet.
Debreczeni József interjú
Az X-faktor esete Kínával
Egyetemista önkéntes katonák - interjú
Club és folyosó ma
Az "Aranyember" - Klapka György
Egyetem vagy munka mellett is lehetsz katona
Címkék:
, , , , , , , , , ,

Comments Closed

Nem lehet hozzászólni


Bejelentkezés
tárhelytárhely