A tévedés következő stációja – a Jobbik. | Tényező.hu

Ma 2020. október. 24, szombat, Salamon napja van.

Támogassa a függetlenséget:

A tévedés következő stációja – a Jobbik.

Share

A Jobbik könnyű megoldást ígér - akár csak az IL Ferro, vagy a Baumag.

A demokratikus rendszerekben kevésbé kondicionált emberek hajlamosak egyre rosszabb döntést hozni a mindenkori, aktuális politikai palettáról. A politika legújabb IL Ferro reklámja, vagy ha úgy tetszik Baumag befektetése politikai szempontból most egyértelműen a Jobbik.

Úgy tűnik, egyre több szavazó kezdi észrevenni, hogy a jelenlegi kormánypárt talán túlságosan is autokratikusabb módon kormányoz, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a többi párt, – és veresége esetén akár az egész ország –  dolgát is megnehezítse egy kicsit.  A statisztika szerint ez a kritikusabban gondolkodó 2010-es Fidesz szavazók nagy része számára is egyre nyilvánvalóbb. Ráadásul tegyük hozzá azt is, hogy meglehetősen komoly mértékű gazdasági erő felhalmozása is zajlik a háttérben – magyarul nagyszámú céget vásárol fel a kormánypárt holdudvara, ami igazán jól kiegészíti az állami szektorban lévő szinte összes vezető párthű emberekre cserélésének a folyamatát. Ez utóbbi persze még nem mindenki számára teljesen nyilvánvaló. A legtöbb csalódott szavazó talán még csak annyit lát az egészből, hogy a kormány finoman beborította a gazdaságot, felhergelte Európát, egyre több helyre saját embereket ültet, a független médiát és közösségeket pedig megpróbálja a lehető legnagyobb mértékben súlytalanná tenni. Gazdasági szükségszerűségek mentén elvon, megszorít, adót emel, és ugye ott van még az emberek nyugdíjpénztári befektetéseinek a saját körbe terelése is. A gond az, hogy az államadósság mindezek ellenére úgy látszik, mégis felfelé tart. Annál is inkább veszélyes a helyzet, mert ugye a nyugdíjpénztári pénzeket nyilvánvalóan nem lehet még egyszer elvenni az emberektől.

A nélkül hogy tovább ragoznánk, adott a kérdés: hogyan tovább 2014-ben? Ha tegyük fel sikerül két év alatt meghúzni a politikai vészféket, vajon kit fogunk majd a kormányrúdhoz engedni? Lesz-e olyan párt, aki nem fog azonnal, mindenféle irányváltás nélkül, egyenesen továbbmenni a jelenlegi recesszió útján? Érdemes elgondolkozni minderről, ugyanis Orbán után is lesz világ. A kérdés az, hogy mit fogunk kezdeni magunkkal, ha már mindenki felébredt a rózsaszínre mázolt delíriumból, és egytől-egyig észrevesszük majd a körülöttünk lévő valóságot. Ha most szétnézünk a politikai palettán, a Fideszen és a Jobbikon kívül ott van még az MSZP, amely az ideológiai szétszakadás után alacsonyrepülésben, és igen erős bizalomvesztésben van. Ráadásul a jelenlegi kormánypárthoz hasonlóan meglehetősen terhelt korrupciós ügyekkel. Ott van még Lehet más a politika, –  amelynek a vezetősége kritikán aluli módon szétesett, és a tagság is meglehetősen anarchikus szervezettségű – , és Demokratikus Koalíció, amely pedig sokaknak az alapító pártelnök személye miatt lehet ellenszenves. Ilyen esetben, amikor mindegyik párt “hendikeppes” az egyszeri választó szemében, menetrendszerűen a hatalmi területen még “szűz”, és látszólag jól szervezett erőket szokták választani az emberek, minőségtől függetlenül. Ezek a választások nem feltétlenül jók, sőt: lehetnek akár a lehető legrosszabbak is. Tegyük hozzá, hogy az igazi zuhanórepülésben éppen a jelenlegi kormányzó párt van, ugyanis a Fidesz szenvedte el a legnagyobb bizalomvesztést. Úgy látszik a magyar szavazópolgárok most a Jobbik irányába mozdulnak, amitől rosszabb választást az MSZMP és a MIÉP parlamentből való kiesése óta nemigen lehet elképzelni.

Nézzen  Ön is felvételeket arról, hogyan hülyítik borsodban a népet  – primitív manipulációval – két Amway termékbemutató között:

Egészed idáig pár százalékos esélyt még adtam annak a szcenáriónak, miszerint az istenáldotta magyar nép nem pontosan úgy fog majd viselkedni 2014-ben, mint az az óvodai munkacsoport, amely azt a nemes feladatot kapja, miszerint válassza ki a különböző típusú atomreaktorok közül a legmegfelelőbbet. Ne legyenek illúzióink, azt fogják választani, amely hatástanulmánya megígérni, hogy a vezérlőteremben nem kell majd kezet mosni, és ingyen kapják majd a csokit. Valahogy ilyen mélységben, és ilyen eredménnyel képes néha dönteni az átlagos magyar szavazópolgár is. Az emberek egyre nagyobb része pedig már egyenesen eltávolodott a száraz, és unalmas politikai valóságtól, és egyre inkább egy gyakorlatilag épp ésszel értelmezhetetlen, Nagy-Magyarországos, szívcsakrás politikában utazik – és nem az ingyen csokis atomreaktorban.

Ha már Nagy-Magyarországnál tartunk? Vajon mit szólnánk hozzá, ha Törökország bejelentené az igényét Magyarország jó részére a “történelmi Törökország” visszaállítása érdekében?

Vagy elegendő, ha visszacsatoláskor csupán a “Szeged-Eger-Siófok” háromszögben gondolkodunk? Jól esne, ha a török turisták Magyarországot is magában foglaló Nagy-Törökország emblémával felmatricázott autóval közlekednének idehaza? Az olaszok esetleg visszakövetelhetnék a Római Birodalmat – mondjuk a Dunáig? És csak hogy a történelmi képtelenség igazán teljes legyen, gondoljunk bele a dunai bolgárok és morvák leszármazottainak esetleges (és jogos) területi igényére a Kárpát-medence tekintetében. Vajon mikor mondja ki az első dunai bolgár származású, hogy a következő ezer évben menjünk vissza az Etelközbe, mert valószínűleg igen jó helyen lennénk ott? Nagyjából ennyire reális képzelgés, ha valaki Nagy-Magyarország matricával dekorálja az autóját – csak ebbe már túlságosan kevesen gondolnak bele logikusan, vagy éppen csak józan paraszti ésszel. Jobb, ha nem is fantáziáljunk ilyesféle abszurd területigényekről, a Jobbik ugyanis már alapban fantáziál mindenki más helyett – különösebb kérés nélkül is.

Nagy-Törökország

Ha most kitekintünk a magyar rögvalóságra, akkor a tendencia egyértelműen a Jobbik megerősödése, sőt, egy ideje már azt is tudjuk, hogy egyes közvélemény kutatások szerint egyenesen a Jobbik a második legerősebb támogatottságú párt, és egyre jobban közelít – az egyébként egyre inkább drasztikusan gyengülő – Fidesz felé. Nem nehéz elképzelni mi is lesz ennek a politikai következménye 2014-ben.

Azt gondolom, hogy szinte mindent elmondd a mai magyar közéletről – és persze a szavazókról is – az a beszédes statisztika, miszerint a politikusok népszerűségi rangsorát jelenleg Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök vezeti 34 százalékkal, Schmitt Pál pedig még mindig a top10-en belül, a lista nyolcadik helyére érdemes. Vona Gábor töretlenül jön, és jön felfelé, jelenleg éppen 27 százalékon áll, szorosan Schmitt Pál mögött.

Magyarország ugye az Il Ferro, és Baumag ügyfelek országa is, azért ezt soha ne felejtsük el. Legjobb ha nincsenek  illúzióink olyan tekintetben, hogy az emberek vajon mit, vagy kit fognak választani 2014-ben. A Jobbik térnyerése, és kormánykoalícióba kerülése esetén szinte má előre látom  a külföldiek egy részének a kimenekülését a reptéri várón keresztül, a hamis nemzeti vonal fújolása közepette – amit talán még a CNN is át fog venni – , csak éppen nem Malévval fognak repülni, mert ugye azt már sikerült pártsemlegesen, és tökéletesen tönkretenni.

Még egy dolgot tennék hozza az egész cikkhez. A Jobbik egyik jelmondata ugye: “Az igazság szabaddá tesz”. A mellett hogy ennek kb. annyi köze van egy szélsőjobboldali, irredenta párt valós cselekedeteihez, és kommunikációjához, mint a mindennapos Big-Mac fogyasztásnak a McDonalds-ban az egészséges életmódhoz.. (Ahová egyébként Vona Gábor Jobbikos pártelnök simán elviszi a gyerekét enni, miközben erőteljesen uszít a multinacionális étteremláncok ellen) … nos a jelmondat – a bibliai vonatkozása mellett – nagyon ismerős a negyvenes évek nemzetiszocialista  propagandájából. A koncentrációs táborok kapuján volt kirakva a következő cinikus felírat: “Arbeit macht frei” -magyarul: “A munka szabaddá tesz”.

A történelem örök, tengernyi vérrel írt tanulsága: egy politikust, pártot, vagy mozgalmat soha nem szabad a szavaiból megítélni – kizárólag a cselekedeteiből. Ha az emberek betartották volna ezt az egyszerű elvet, akkor természetesen nem szavazták volna be (több alkalommal is, egyre nagyobb vehemenciával) Hitlert demokratikus módon a parlamentbe, és a Jobbikot sem a borsodi lakossági fórumon véghezvitt tömeghülyítések alapján ítélnék meg, hanem a neonáci ízű felvonulásai, és a gyöngyospatai szereplése alapján. Ugyanis ez utóbbi az igazi Jobbik. A többi pedig nem más, mint egy nemzeti ízzel beoltott, pillanatok alatt leolvadni képes vékony cukorréteg a szélsőséges csoportokon.

Ne essünk újra a 2010-es választás alapvető hibájába, amikor is egy pártot a szavai, és ígéretei alapján ítélt meg a még mindig csecsemőkorban lévő magyar demokrácia. A demokrácia következő próbája 2014-ben lesz. Bármit választunk, egy biztos: olyan kormányunk lesz, amit megérdemlünk.

 

Nézd meg a főoldalt is!
   
LIKE-olj!


Tényező.hu | Nem mindennapi hírek. Független, újságírók által fenntartott és szerkesztett, teljesen cenzúra mentes, tényeket, és magánvéleményeket tartalmazó elektronikus médum.

Print Friendly, PDF & Email

Ajánlott cikkek:

Az iraki dosszié - a valóságban
Újabb gazdasági világválság közeleg?
Major Joe Kropkó Péter nyomdokain
9/11 - igazság? Médiahazugságok nélkül?
Orbán: "Patás ördögöt kell a horizontra rajzolni"
Viktor! Nem egymillió munkahelyet kérek. Egyet.
"Demokráciaexport" bombákkal. Iránnak is?
Egyetemista önkéntes katonák - interjú
Alan Watt interjú a propagandáról ("Másik oldal")
Várkonyi Balázs - az Edigital titkáról
Címkék:
, , , , , , , ,

Comments Closed

Nem lehet hozzászólniWarning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http%3A%2F%2Fwww.tenyezo.hu%2Faz-x-faktor-esete-kinaval%2F) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http%3A%2F%2Fwww.tenyezo.hu%2Fdebreczeni-jozsef-interju%2F) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http%3A%2F%2Fwww.tenyezo.hu%2Finterju-salat-gergely-kina-szakertovel%2F) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http%3A%2F%2Fwww.tenyezo.hu%2Ffelsooktatas%2F) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179

Warning: file_get_contents(http://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=http%3A%2F%2Fwww.tenyezo.hu%2Fa-tuzszeresz-csak-egyszer-tevedhet%2F) [function.file-get-contents]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/userdata/web/tenyezo.hu/website/www/wp-content/plugins/most-shared-posts/msp-fetch.php on line 179
Bejelentkezés
tárhelytárhely